L’amour de la crevette et omelette

I lördags lagades rätten med det fantastiska namnet Förälskade räkor och i söndags lagades rätten med den fantastiska smaken Omelett.
(4 portioner)
– Gullök
– 3 dl grädde
– 3 dl vitt vin
– 1 msk curry
– cayennepeppar
– 800 g oskalade räkor (ca 400 g skalade)
– 2 msk vetemjöl
– färsk dill
– ris
Hacka och fräs löken tillsammans med curry och cayennepeppar. Sätt igång riskokningen.
Ta ett kort på lökskalet. Det är rätt fint tycker jag.
Vänd ner de skalade räkorna i en tallrik med mjöl.
Häll i räkorna, blanda om och låt de bli varma (även om de är varma på utsidan kan de vara kalla inuti så smaka). När räkorna är varma är det bara att hälla i grädden och vinet. Sen lite salt, peppar och eventuellt andra kryddor om du har lust. Servera med lite dill på toppen och med burkananas bredvid. Fast den glömde jag, men det funkade ändå fint.

La omelette kommer från niotillfem och den visade sig vara vääldigt god.
(1 portion)
– tomater
– falukorv
– 1 ägg
– 1 dl mjölk
– fetaost
– färsk persilja
– valnötter
– en gullök
– en klyfta vitlök
– paprika
– chili (eller chilikrydda)
1. Skär upp alla grönsaker och falukorven.
2. Hacka och fräs löken.
3. Blanda ägg, mjölk, salt och peppar i en skål och häll över löken.
4. Häll på allt du har skärt upp.
5. Smula över fetaost, hackad persilja och valnötter. Vänta några minuter.
Claire!

 

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Mat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s